Gebruikerservaringen met het Fundamentals program

Raoul Wirtz, trompettist uit Amsterdam, Nederland
De Fundamentals is een zeer praktische en toegankelijke methode om vertrouwd te raken met de essentiele elementen uit de muziek. Ik gebruik het programma iedere dag. Ik beleef ontzettend veel plezier aan de oefeningen, en ze zijn zeer effectief. De verschillende soorten oefeningen en de informatieve filmpjes zijn een prachtige aanvulling op mijn trompetlessen. Met de Fundamentals krijg je zeer veel waar voor je geld.

Marieke Samson, altsaxofoniste uit Amsterdam, Nederland
Ik ben met name verslaafd geraakt aan de Play What You Hear trainer, die is echt te gek. Ik heb veel lol bij het naspelen van de leuke melodietjes, en het helpt me vooral bij het bespelen van mijn instrument alsof ik aan het zingen ben. Maar ik heb nog veel meer materiaal op de DVD gevonden om me muzikaal verder te ontwikkelen. Ik ga er in de toekomst zeker nog heel wat uren mee doorbrengen!

Stelios Chatzikaleas, trompettist uit Thessaloniki, Griekenland
Ik heb gewerkt met de offbeat oefening uit de exercises van de Play What You See pagina's. Het is verschrikkelijk confronterend, maar het helpt echt. Nadat ik me een week of twee elke dag heb beziggehouden met deze intensieve hersenspoeling is mijn timing enorm verbeterd.

Malon Bakker, singer/songwriter en pianist uit Utrecht
I ben verknocht aan de Fundamentals. Het is gemaakt met enorme toewijding, en door de heldere presentatie van de info raak je razendsnel vertrouwd met de muziektaal. Het is toegankelijk en uitdagend tegelijk. De investering om aan de slag te gaan met onuitputtelijke hoeveelheid materiaal kan ik iedereen aanbevelen. En het zelfbouwpakket van de toonladderschijf heb ik altijd bij me!


Gebruikerservaringen met het VMS programma

Felix Wong, Fremont, California, USA
Ik was op zoek naar een goede methode voor compositie en theorie, maar kon niet echt iets vinden dat de onderwerpen goed uitlegde. Tot ik de Virtual Music School tegenkwam. De VMS zit boordevol waardevolle informatie. Zelfs de hoofdstukken van de basis vertelden me details die ik elders nog niet tegengekomen was. Ik ben vooral gecharmeerd van de filmpjes waarin audio, notatie en commentaar tegelijkertijd in beeld zijn. Volgens mij bestaat het nog nergens anders!

Withnold Green, toetsenist en docent uit Trinidad
De sound in de Virtual Music School is waanzinnig, en de instructies zijn zeer helder en overzichtelijk. Ik importeer vaak meespeeltracks in mijn sequence-programma om solo's of begeleidingen van mezelf of mijn leerlingen op te nemen als MIDI of als audio. De VMS geeft bij elke track het tempo, dus een betere feedback op je notenkeuze, je timing of je voicings is bijna niet denkbaar.

Vijay Vijay, pianist en componist uit Andhra Pradesh, India
VMS heeft me allerlei waardevolle technieken geleerd. Op een zeer authentieke en visueel aantrekkelijke manier laat de methode zien hoe je ritmische en melodische motieven kunt gebruiken. Ik ben eindelijk verlost van mijn verwarring over het gebruik van modale ladders op akkoordverbindingen. De richtlijnen over frasering en solo-opbouw openen allerlei deuren voor mijn eigen composities, en ik begrijp veel beter wat mijn eigen zwakke punten zijn. Deze cursus is voor mij op maat gesneden. Ontzettend bedankt!

Albert van Veenendaal, pianist en docent uit Amsterdam, Nederland
De VMS is een geweldig doordachte en grondige methode voor zelfstudie en voor ondersteuning in lessen van docenten. Ik heb veel goede lesmethodes gebruikt, maar wat de VMS zo bijzonder maakt is dat het een breed perpectief biedt, geintegreerd met zeer heldere instructies. En - heel belangrijk - het is ontwikkeld door een muzikant voor muzikanten, waardoor de student op een heldere en methodische manier door de materie heen worden geloodst, met oefeningen die duidelijk voortkomen uit ervaring

Mike Holme, pianist uit Manchester, Groot-Brittanniƫ
Ik heb jaren gezocht naar een methode voor jazz-improvisatie, waarbij ik of boeken aantrof die veel te moeilijk waren, of methodes die ik niet toereikend vond. De multimedia-benadering van de Virtual Music School is wat mij betreft de ideale leeromgeving voor beginnende en zich verder bekwamende improvisatoren. In no time werden mij allerlei geheimen onthuld. De VMS is zijn geld dubbel en dwars waard, zeer aanbevolen

Özdemir Kalyoncu, gitarist uit Istanbul, Turkije
Virtual Music School heeft een systeem. Het heeft uitleg-videos, goede begeleidingen van geweldige musici, en solfege-oefeningen. Wat ik zo goed vind aan de methode is dat er gewone muzikantentaal gebruikt wordt, zonder deftige theoretische opsmuk, soms met simpele metaforen die iedereen ter wereld kan begrijpen. Muziek leren hoort leuk en interessant te zijn, en VMS is wat dat betreft 'fun', zeker de moeite waard om te proberen

Marc Durwael, gitarist en docent uit Stevoort-Hasselt, Belgium
Ik ben een zeer tevreden VMS-gebruiker. Ik vond vooral het filmpje over akkoord-symbolen (inclusief 9/11/13) verhelderend, en ben zeer enthousiast over de uitleg van cadenzen en substituties. VMS is meerdere malen een openbaring voor me geweest. Keep up the good work Bart!

Remco Meisner, saxofonist uit Nieuw Vennep, Nederland
VMS geeft een zeer compleet overzicht over hoe melodieen, akkoordverbindingen en ritme met elkaar samenhangen. Het vertelt je niet alleen wat goed klinkt, maar ook welke constructies minder goed werken en waarom. Het is het meest complete pakket voor muziekeducatie wat ik tot nu toe gezien heb. Chapeau!

Jelle Stoop, trompettist uit Amsterdam, Nederland
Na twintig jaar te hebben geprobeerd te improviseren heb ik het idee dat ik begrijp wat ik aan het doen ben. Om precies te zijn: wat ik goed doe en wat ik niet goed doe. Dit is dankzij jouw methode. De combinatie van het systeem voor de harmonieleer met systematische en praktische oefeningen help echt. Om een voorbeeld te geven: Moll-Dur verbindingen heb ik nu echt in mijn oren en in mijn hoofd zitten. Het was hard werken: eindeloos oefenen met de mp3-tjes, maar absoluut een investering die de moeite waard was. Dankjewel!