Test je nivo

Door hier of op de link onderaan deze pagina te klikken kun je kijken of je basisvaardigheden voldoende zijn om met de VMS aan de slag te kunnen, of onderzoeken welke onderdelen uit de Fundamentals nog wat training kunnen gebruiken. Ook mensen die toelatingsexamen willen doen voor een muziekopleiding krijgen hiermee een goed beeld van hun nivo. Er wordt kwalitatief gemeten (goed of fout) maar er wordt ook naar de snelheid gekeken waarmee je gewerkt hebt.
Benodigdheden: muziekpapier, schrijfgerei en je eventuele instrument.

Dit zijn de categorieën die getest worden:

A. Toonsoorten en voortekens
B. Toonladderkennis
C. Transponeren
D. Klankvoorstelling
E. Orientatie
F. Ritmische notatie
G. Intervallen (kennis)
H. Drieklanken (kennis)
I. Akkoordensymbolen (kennis)
J. Intervallen (gehoor)
K. Drieklanken (gehoor)
L. Vierklanken (gehoor)
M. Instrumentale vaardigheden
N. Stemvastheid

Deze categorieën vind je bovenaan de pagina van de zelftest. Als je de muis over de letters beweegt verschijnt de naam van de categorie.

Als je klikt op de knop 'volgende test' wordt je werk doorgestuurd naar de resultatenpagina (knop rechtsboven), die een samenvatting van je prestaties geeft qua foutenpercentage en tempo. Je kunt echter altijd weer terug naar een bepaalde categorie om de vragen opnieuw te bekijken. Ook kun je na het afronden van een bepaalde test direct de uitslag laten berekenen. Per vraag wordt aangegeven of je antwoord correct was, en er verschijnt ook leerzame informatie in de vorm van een korte nabespreking.

Onderaan de resultatenpagina kun je de hele test resetten.

Naar de test