Support

Als ik de DVD in mijn computer stop gebeurt er niets op mijn scherm...
Het zou kunnen dat je computer geen DVD-speler heeft. Je kunt het testen door er een andere DVD in te stoppen, of je systeemspecificaties te controleren. Als je alleen een CD-speler hebt kan de DVD niet verschijnen. Het is ook een goed idee om de DVD in een andere computer te proberen.

Ik heb de installer van de 2008/2009 VMS-DVD gedraaid. Wat nu?
Bestudeer de VMS-Readme handleiding op de DVD. Die vertelt je dat je het bestand vms.html in de map 'Virtual Music School' op je harde schijf moet opzoeken en openen in je browser. De installer heeft daarvan ook een snelkoppeling/alias op je bureaublad gezet. De browser is het programma waarmee je normaal gesproken over het Internet surft (Explorer, Firefox, Safari, etc.).NB op de DVDs van na 2009 is dit nog iets eenvoudiger georganiseerd.

Er zijn zoveel icoontjes in de VMS map, ik kan vms.html niet vinden
Blijkbaar is de snelkoppeling/alias op je desktop buiten beeld of verdwenen. Geen probleem, open eenvoudigweg de map 'Virtual Music School'. Je kunt het beste werken in lijstweergave. Aangezien de v achterin het alfabet zit moet je bijna onderaan de lijst kijken.

Ik wil geen snelkoppelingen of aliassen op mijn bureaublad!
Open vms.html in je browser en maak er een favoriet/bookmark van. Daarna kun je de snelkoppeling/alias in de prullenmand slepen.

Heb ik een internetverbinding nodig om de software te draaien?
Nee, je hebt alleen het programma nodig waarmee je je normaal op het internet begeeft. In plaats van de bestanden van websites te halen haalt je browser deze nu van de harde schijf (of de DVD). Het draait zoals dat heet offline.

Ik zie de filmpjes wel het scherm binnenschuiven, maar ze spelen niet af
Waarschijnlijk is je schermruimte aan de krappe kant en zijn de bedieningsknopjes uit beeld. Scroll een beetje naar beneden of maak het venster ietsje groter, dan zie je de knoppen vanzelf verschijnen.

Sommige filmpjes geven zoveel info dat ik niet alles in 1 keer kan lezen...
Je kunt overal stoppen met de pauzeknop onderaan elk filmpje. Je kunt ook heen en weerspoelen door het kleine driehoekje te verschuiven.

Ik wil de audio-tracks kopieren naar mijn iPod. Waar kan ik ze vinden?
In al onze programma's is de content systematisch georganiseerd. p vele plekken vind je aanwijzingen welk mapje je kunt openen om mp3tjes e.d. naar je iPod te kopieren. Dit is geen hogere wiskunde!

Wat zal ik doen met Internet Explorers Active-X meldingen op mijn PC?
Deze meldingen zijn bedoeld om je te waarschuwen tegen virussen. De programma's gebruiken gebruikt het Internet niet. Je kunt klikken op de regel waar de melding verschijnt en kiezen voor 'Allow Blocked Content' (elke keer als je VMS of Fundamentals draait), of naar 'Tools > Internet Options > Advanced' gaan. Scroll naar beneden naar 'Security' vink het vakje 'Allow Active Content to Run in Files on My Computer' aan. Hierna moet je het programma wel eerst verlaten en weer opstarten.

Heb ik een bepaalde versie van de Flash-player plugin nodig?
De VMS heeft Flash versie 8 of hoger nodig. Het is altijd een goed idee om te upgraden naar de nieuwste versie op www.adobe.com. Verreweg de grootste meerderheid van de VMS-gebruikers hebben zich nooit hoeven bezighouden met systeem-gerelateerde zaken. Draai gewoon de demo van de website, en als alles werkt is je computer geschikt. Geen zorgen over Flash, MegaHerzen of geheugen, want het bestaat allemaal uit dezelfde architectuur. Als het eenmaal op je harde schijf staat zal het nog sneller draaien omdat er geen downloadtijd is.